סיור בקרית המלאכה בדרום תל אביב

בואו לסייר איתי בקריית המלאכה ולגלות את סיפורו הייחודי של המתחם, שבו התחברו אמנים בצורה יוצאת דופן לארכיטקטורה ולקירות החשופים. במהלך הסיור נגלה אילו חוויות מעניק הרחוב למשוטטים בו? על מה אנו מתבוננים כשאנו הולכים ברגל ומה אנו מגלים? מהי אמנות רחוב בכלל ומה זה גרפיטי? מיהם אמני הרחוב הפעילים בעיר ומהו סגנונם האישי? איך הם בוחרים לוקיישן ולמה הם בחרו לצייר במרחב הציבורי? מדוע אמנים רבים שוכרים פה סטודיות? משך הסיור כשעה וחצי והוא כולל בדרך כלל ביקור בסטודיו של אמן ותצפית מהגג. זוהי טעימה קטנה שתשאיר לכם טעם של עוד. הסיור נגיש לנכים בכיסא גלגלים.

עוד מידע על הסיור ברשימה

קצת על קריית המלאכה

IMG_7790 (Large)קריית המלאכה זה סיפור שונה מכל מה שהכרתי בתל-אביב – המתחם כמו מנותק משאר העיר, והארכיטקטורה שלו מרשימה. כשמשוטטים פה, לבד או בסיור, מרגישים כמו בתוך תפאורה של סרט אמריקאי – בלוקים ארוכים המאכלסים סטודיות של אמנים, בתי מלאכה וחנויות ביום, וזונות מכל המינים והסוגים בלילה, שעובדות לאור זרקורי מכוניות של קליינטים פוטנציאליים.

באזור אפל זה, שתוכנן כקריית מלאכה ועדיין שומר על צביון תעשייתי-אמנותי, רואים לאחרונה הרבה גרפיטי. הקירות נקיים ועצומים, ויש מרחב גדול בין הבניינים, שמאפשר לראות את היצירות בשלמותן. לכן גם יש כאן ייצוג למרבית אמני הרחוב החשובים, ובסמטאות בין הבניינים מסתתרים ציורים ישנים וחדשים שלהם. פה נראית זעקתו של סניור גי לאהבה רלוונטית מתמיד. פה אפשר לחוש שהשירים של ניצן מינץ עוסקים בשאלות קיומיות. פה יכולים להתארח על הקירות ענקים בגודל מלא.

קריית המלאכה סואנת ביום ואפלה בלילה. הגרפיטי שעל קירותיה משקף את המורכבות של השכונה, ושל העיר שבה אנו חיים – ניכור ובדידות, זקנה מכוערת, הטרדה מינית ברחוב, פחד מוות וכמיהה לאהבה, כולם מתערבבים על הקירות הגדולים. הסיורים נערכים בסופי שבוע, כי אז האזור משנה את פניו ואפשר להסתובב פה כמו בגלריה – לאט לאט, בשקט, ולתת לציורים לחלחל פנימה.

תמונות